Filed under Random.

Berhabuk

Berhabuk

Apa yang berhabuk? Banyak benda berhabuk, dan yang paling berhabuk buat masa ini, dalam hidup patik ialah blog ini! Lama sangat dah tak blog, tak tulis, tak luah panjang-panjang, tapi insyaAllah, patik akan jadikan tahun ini berbeza. Jadi, patik rancang, untuk blog kali ini, adalah baik juga jika patik kisahkan kepada anda sekaliannya apa yang … Continue reading

Okay, you found me.

Assalamu’alaikum! Hi! If you’re here, and you know me personally, that mean you perhaps have noticed that I’ve deactivated my Facebook and deleted my Twitter & Instagram account. Well, you might ask why? Right? Simple. 1) I purposely do not want to be dependent to Facebook, Instagram, and Twitter, kinda like directing my bad habit … Continue reading

Malam – Cerpen Pendek

Malam – Cerpen Pendek

23:42, waktu yang terpapar di skrin telefon bimbit Asus Zenfon4 milik Ezzah.

Dia tatap telefon itu seketika sebelum mengalihkan seluruh pandang dan raganya ke skrin komputer. Lampu bilik dia tutup, hanya lampu meja dibuka. Serlah terang refleksi rautnya di kaca skrin. Sungguh, dia pun keliru dengan apa yang sedang fikir. Continue reading

I know this day will come

An anecdote that I feel like sharing. “So, what are your thoughts regarding the film?” our Histories and Theories of Documentary’s lecturer asked us the question during the seminar session after the screening. “It’s amazing! I love the film.” one of my classmates shared his thought regarding the film. And a few more thoughts were shared … Continue reading

RAP : Nanti Besar Nak Jadi Apa?

RAP : Nanti Besar Nak Jadi Apa?

Nanti besar nak jadi apa? Nanti besar nak jadi siapa? Jadi orang beruang bangau buah kana? Kau yang tentu nak bagaimana. Aku dari dulu tak pernahnya tahu, Budak lima tahu baru reti baca buku yang pasti, yang sebenar jiwa tak ragu, tak mau jadi doktor ataupun cikgu tak mau jadi saintis ataupun polis Aku nak … Continue reading

Oh blog, lama tak ketemu

Okay, sekarang dah 0015 dekat sini. Oleh sebab saya dah lama sangat tak kemas kini blog, cabaran suka-suka yang saya mahu cuba malam ini ialah untuk tulis sampai 0030, tengok apa yang boleh terhasil daripadanya dan terus kemas kini ke blog. Bismillah! Ready, get set, go! Saya sedar yang belakangan ini saya sangat kurang menulis. … Continue reading

Ceritera 3 minggu pertama #CardiffILoveYou

Ceritera 3 minggu pertama #CardiffILoveYou

“Sekarang ni pukul 5pm ke 6pm?” Soalan yang berpucuk cambah selepas terkesimaan yang tiba-tiba menggugah jantung saya lepas tengok jam tangan dan jam dekat telefon bimbit tak sama. Mula-mula ingat jam tangan yang silap, tup-tup jam dinding pun lewat sejam daripada jam telefon. Sudah. Awat nii. Terus, apa lagi, bingkas saya aju soalan ke group … Continue reading

Rant! Updates and Life!

This is free writing, here we go, bismillah! Hari ini dekat rumah atok, saya kekal menghadap komputer riba ini buat jam yang ke berapa puluh. Bukan apa, seingat saya, sejak saya sampai ke Pulau Pinang, saya tidak berpeluang untuk duduk menghadap Dex (nama yang baharu saya beri untuk komputer riba saya). Fast forward, ringkasnya, beratus … Continue reading

Dear Blog.

Dear Blog, I miss you. Will pour some love to you when I the time. Sorry love 😥 ❤ Your Owner