Day 20 Poetry Challenge : Sabtu Ahad

Day 20- Write a narrative poem detailing a specific childhood memory.

Kampung cina tepi laut
Ceracak bangunan Kota George
Aku besar situ mulanya

Tahu tak?

Power Rangers, selalu aku pilih yang hijau
Bukan yang warna merah, sebab mainsteam

Doremon, aku suka watak doremon
Dia buat aku impi mimpi cita cerita

Ultraman, aku suka yang Ultraman Eiti, 80,
Sebab dia cikgu, aku nak cikgu yang ultra, macam tu

Sailor Moon, aku minat yang warna biru
Mercury nama dia, rambut pendek, kemas!
Bukan yang rambut purple sebab kakak dah book

Dragon Ball, aku minat dekat Goku,
Masa dia masih hingusan,
Bila dah gedang besar sasa,
Penuh otot tampak serabut,
Kurang suka

Dan sabtu ahad, akan aku tunggu,
ada sebab nak bangun awal,

Nak lekat mata dekat kaca skrin
Yang dulu hanya kaca semata
Sekarang bakal jadi kerjaya!

Advertisements

2 thoughts on “Day 20 Poetry Challenge : Sabtu Ahad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s