Posted in May 2012

Dunya…

Dunya…dunya…dunya… zahirnya tapak di mata nilainya tinggi di atma tapi tepu perihal dusta nista belaka semua tak kena segala di cari segala di kejar bertuhankan duit berkawankan riang ria sungguh! sekadar cuma cinta dunia bukan ku nafi bukan ku benci jauh sekali berhasrat mati tapi seribu kali tapi alangkah indah andai… redha Ilahi kau kejar … Continue reading

Syukur ya Rabb

Terkadang… jauh nun di pangkal hati Alangkah… indahnya itu dan ini nikmatnya itu dan ini cantiknya itu dan ini hebatnya diatu dan diani hingga sampai lupa satu konotasi “Alhamdulillah atas segala nikmat ni” sungguh.. anda segala sesuatu di dunia ini teringin di hati.. berhasrat tinggi-tinggi gedebuk jatuh depan mata hidup senang lenang tanpa hutang waaaaahh,, … Continue reading

Pitis!

Tolonglah, wahai anda yang bernama insan! jangan bertuhankan benda semata. kereta sport tu bukan segalanya beribu-ribu sebulan tak ada maknanya memang niat baik dan betul tapi syaitan tu bukan tuli memang mula Allah kau peduli tapi kemudian duit kau angkat tinggi aaaahhh!! duit bukan segalanya.. memang.. setuju.. semua benda guna duit.. tapi kalau duit yang … Continue reading

Kurnia Cinta

Lahirnya kau bawa cinta sakti, cintakan Allah, cintakan Ilahi. lahirnya kau bawa satu definisi, Manusia itu tujuannya pasti! lahirnya kau daripada ummi persis kain persih sekali putih tanpa secalit warni lembut lemah longlai diri susah payah pertarungan ummi untuk lahirkan kau ke dunia ni mengerang sakit menjerit perit silih berganti jam dan minit. abah menunggu … Continue reading

Malas

Bila malas hantui diri, segala kerja tak kan jadi, cuma hanya lagak sepi, sedapkan hati yang berapi kerna hampakan diri sendiri yang berfikir untuk masa kini tanpa fikit ruang tingkatkan diri demi misi yang yakin pasti cipta legasi, cipta identiti untuk hadapi hari mati agar bahgia di Adan Firdausi! May Allah bless..

Khali

satu kata dua kata tiga kata tak cukup tuk ku bicara empat kata lima kata enam kata belum tentu lagi kau terima tujuh kata lapan kata sembilan kata moga Allah mudahkan kataku! sepuluh kata tambah dua. shhhh… kahli. jeda. waqaf. ku harap kau faham semua. => momen indah ♥♥♥

Disfemismus!

Sunguh disfemismus kata-katamu! walau alasan-alasanmu penuh simile… ironi sungguh semuanya paradok belaka hiperbola bagai nak rak terkadang terselit ellepsis juga bicaramumu penuh licentia poetika walau asonansinya sedap terasa homoioteleutonnya maniskan kata ah! cukup! noktah, titik, tamat, akhir! Moga Allah lindungi!

Alhamdulillah

Alhamdulilllah ya Rabb.. atas Iman Islam didada atas umatnya Muhammad SAW atas cinta sayang ibunda atas keprihatinan ayahanda atas rindu kasih kekanda atas sahabat selamnya atas inderia yang lima atas nikmah pergerakkan atas nikmah pertuturan atas nikmah berkenalan atas nikmah yang MAHA BANYAK.. tidak terbilang persis pepasir di pantai tidak terkira persis titis air di … Continue reading

Tulis

Jejari menari-menari persis hadiri majlis tari mengukir garis melarikan pena Di atas kalam putih Ke bawah ke atas Ke kanan ke kiri Pena ditarik ditekan Sederhana kuat Inderia yang lima bersatu jadi satu berasa,terasa,dirasa setiap gerak lembut jari yang lima itu Indah di sukma bagai berkata dalam sepi cuma tepu garis-garis menzahir makna dan aksara … Continue reading

Akhlaknya

Tersenyum aku tanpa bicara. Bersyukur aku atas kurniaNya. Hadirnya kamu dalam ruang masa walau hanya pada saat dan tika walau hanya sepintas lalu saja Kau zahirkan aura, Kau zahirkan rasa. sungguh, siapa yang mencintaiNYA, akan dicinta semua makhlukNYA. =) SubhanAllah.. siapa yang menunjukkan akhlaq Rasulullah SAW dalam mengamalkan dean sehari-harinya, pasti akan terbit rasa indah … Continue reading